AERECO SKAPAR VISIR TILL VÅRDPERSONAL  1. Hem
  2. Aereco
  3. Nyheter
  4. AERECO SKAPAR VISIR TILL VÅRDPERSONAL
Nyheter -
2020/03/30

AERECO SKAPAR VISIR TILL VÅRDPERSONAL

Aereco är del av ett nytt, franskt projekt som startades förra veckan med syfte att förbättra arbetsmiljön och säkerheten för vårdpersonal i Frankrike

 

Vårt moderbolag Aereco S.A. har sin fabrik strax utanför Paris i Frankrike där vi producerar våra ventilationsprodukter. Vi har en kraftig 3D-skrivare som normalt används till R&D och småserier inom vår produktion. För närvarande ligger ordinarie produktion nere, men vi har bemannat skrivaren för att istället producera medicinska förnödenheter till sjukvården i Frankrike1.

Med hjälp av vår 3D-skrivare skapar vi heltäckande ansiktsvisir i samarbete med 3Dnatives2, ett företag som under flera veckor har förmedlat många 3D-initiativ för att stödja medicinsk personal. Visiren är de enda som har godkänts av kvalitetsavdelningen på CHU, Centre Hospitalier Universitaire3, i Frankrike.

Under veckan som gått har flera stora företag anslutit för att bistå med att skapa visir, och vi är i gott sällskap av och i samarbete med HP, Decathlon, L’Oréal, PSHA och nämnda 3Dnatives. Samarbetet är frivilligt och ideellt, och med förhoppning om att kunna göra stor skillnad för de anställda inom vården som i sitt arbete är extra utsatta för smittorisker.

Första leverans sker 30 mars, en vecka efter att initiativet startade.

 

1)  Aerecos fabrik, 3D-skrivare och därmed visirproduktion finns i Frankrike, och därför doneras visiren som Aereco skapar till franska sjukhus och apotek.
2)  https://www.3dnatives.com/
3)  CHU är en motsvarighet till svenska universitetssjukhus