DCV-förstärkt ventilation med värmeåtervinning  1. Hem
  2. Aereco
  3. Nyheter
  4. DCV-förstärkt ventilation med värmeåtervinning
Nyheter -
2017/02/20

Ren och frisk luft i hemmet är ett måste, och DX-systemet passar perfekt för dina behov.

DX-systemet är ett urval av smarta värmeåtervinningssystem som kontinuerligt levererar uppvärmd pollen- och dammfri frisk luft till boytor, vilket säkerställer ett behagligt inomhusklimat.
Med hjälp av DynamiX® Technology – som är ett system för smart luftflödesstyrning – erbjuder DX-systemet optimal luftkvalitet inomhus och reducerar allt buller från ventilationssystemet. Denna teknik gör att DX-systemet överträffar vanlig energiåtervinning genom att exakt anpassa luftflödena till personernas behov i alla rum.

Hitta den version som passar för ditt projekt

Oavsett hemkonfiguration och tack vare två olika enhetstyper (DXR och DXA) är DX-systemet så flexibelt att det alltid finns en lösning som är specifikt anpassad för dig. Du kan faktiskt välja mellan många olika parametrar såsom:
– installationsplats: Tak (DXR) eller vägg (DXA),
– styrning: Global eller rum-för-rum-detektering,
– inställning för tilluftsstyrning: Närvaro eller CO2,
– inställning för frånluftstyrning: fuktighet eller närvaro eller CO2 eller VOC eller omkopplare eller fjärrkontroll.
Aereco tillhandahåller alla element i systemet, från ledningar till luftförsörjningsenheter, för att garantera enkel installation och hög prestanda.

Njut av ett vilsamt hem

DynamiX®-tekniken är speciellt utformad med luftflödesmodulering, effektiva motorer, akustiska skum och en dedikerad aktiv lufttillförselbox (DX Hub) så att störande ventilationsljud inte uppstår. Njut av ett rofyllt hem med frisk luft.

Systemet är enkelt att underhålla. Pekskärmsgränssnittet i färg informerar dig omedelbart när filter är igensatta, vilket säkerställer god luftkvalitet. Dessutom minskar behovsstyrningen hastigheten med vilken filter och ledningar igensätts.

Modulerar frånluft- och tilluftsflöden enligt de specifika behoven i varje rum

Till skillnad från de flesta system som kallas behovsstyrda men som endast justerar luftflöden globalt, kan DX-SYSTEM anpassa luftflödet rum för rum baserat på deras specifika behov, samtidigt som tilluft och frånluft balanseras. I Excellence-versionen justerar den speciella lufttillförselboxen (DX Hub) tilluftsflödet genom spjäll som drivs av noggranna sensorer (CO2 eller närvaro) i huvudrummen. I Premium-versionen ersätts DX Hub med en unik sensor (CO2 eller närvaro) som styr tilluftsflödet globalt. Frånluftsflödet styrs alltid av luftfuktighet och/eller närvarodetektering rum-för-rum.

Energiprestanda som bäst

I både Excellence- och Premium-versionen använder DX-systemet varm frånluft optimalt för att värma upp den friska luften med hjälp av en mycket effektiv värmeväxlare och erbjuder därmed en mycket energieffektiv lösning. Dessutom möjliggör behovsstyrningen avsevärd minskning av den elektriska förbrukningen.
DX-systemet från Aereco uppnår den högsta energieffektivitetsklassen, A+.