1. Hem
  2. Aereco

Aereco, ett innovativt företag inom ventilation

Aereco utvecklar innovativa ventilationslösningar för bostäder och kontor med behovsstyrd ventilation i fokus. Vår teknologi hanterar de utmaningar som både nya och gamla byggnader innebär, och som påverkar energieffektivisering och luftkvaliteten inomhus. 

Aereco erbjuder flera produktlinjer som kan implementeras i olika system, allt från självdrags (S-system)- och fläktförstärkt självdragsventilation (FFS-system) till mekanisk frånluftsventilation (F-system) och mekanisk från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning (FTX-system). 

En internationell koncern

Aerecokoncernen, vars huvudkontor och fabrik ligger i Marne-La-Vallée (strax utanför Paris i Frankrike), finns representerad i form av dotterbolag och ett brett nätverk av distributörer i de flesta europeiska länder, Asien och USA. Koncernen etablerades 1983 och omfattar idag mer än 400 anställda.

Huvudkontoret

Sedan maj 2014, finns Aerecos huvudkontor etablerat i en ny, 18 000 kvm stor byggnad i Marne-La-Vallée, strax utanför Paris i Frankrike. Byggnaden består av 10 000 kvm fabrik, 5 000 kvm lager och 3 000 kvm kontor.
Idag finns Aereco i de flesta europeiska länder samt i Kina, Japan, USA och Ryssland. Vi fortsätter att växa runt om i världen tack vare våra internationella dotterbolag och vårt stora nätverk av distributörer.

Utveckling av nya produkter

Aerecos forskningscenter utvecklar, studerar och testar innovativa principer och processer som sedan implementeras i våra produkter. Våra specialister på inomhusluftkvalitet, akustik och luftflöde har både kunskap och utrustning för att uppfinna och designa framtidens system. Vårt team av ingenjörer utvecklar koncept framtagna av vårt forskningscenter, där de kombinerar prestanda, design, kvalitet och kostnadseffektivitet. 

Med toppmoderna CAD-datorer och 3D-skrivare kan nya prototyper snabbt tas fram och nya produkter tillverkas.

Miljontals produkter tillverkas varje år

Mer än 2 miljoner produkter tillverkas varje år för att utrusta i genomsnitt 300 000 bostäder över hela världen. Alla våra maskiner är konstruerade och tillverkade i vår egen fabrik. Aerecos fuktsensorer tillverkas och sätts samman i ett klimatstabiliserat rum med speciella funktioner som krävs för tillverkning av just denna viktiga komponent.