1. Hem
  2. Aereco
  3. Aldes Group

Förbättra inomhusluftens kvalitet och den termiska komforten

 

Aldeskoncernen, som grundades 1925 i Lyon i Frankrike, där dess huvudkontor fortfarande är beläget, är en familjeägd, internationell koncern med mer än 1 900 anställda. Koncernen finns representerad i stora delar av världen bl.a. genom sina 21 dotterbolag.

Aldeskoncernen är specialiserad på utveckling, produktion och marknadsföring av “integrerade lösningar för välbefinnande inomhus”.

Dessa lösningar ger de boende högkvalitativ luft, gör det möjligt för dem att kontrollera rumstemperaturen och bidrar till att ge optimal säkerhet, samtidigt som energianvändningen i byggnaden minskar på ett hållbart sätt.

Tack vare sina olika varumärken, var och ett ledande inom sin kategori och marknad, är koncernen specialiserad på ventilation, värme, luftkylning, varmvattenproduktion, centraldammsugare, VVS-komponenter, brandgasevakuering och diverse olika tjänster.

Genom att förutse både de ökande kraven från användarna gällande inomhuskomfort och förändringarna i energiregelverken, har Aldeskoncernen baserat sin strategi och tillväxt på sin förmåga att erbjuda globala, innovativa, högpresterande lösningar.

 

Aldes Group:s främsta varumärken är:

ALDES : Erbjuder innovativa lösningar för att förbättre inomhusluftens kvalitet och termiska komfort.

AERECO : Utvecklar innovativa ventilationslösningar för bostäder och kontorsbyggnader med nyckelkonceptet: modulering av luftflödet efter behov.

RIBO : Specialist på luftkonditionering och luftbehandling, baserat på reversibla luft/luftvärmepumpsystem.

ACTHYS : Varumärket skapades år 2000 av två stora aktörer på ventilationsmarknaden, ALDES och AERECO, för att möta ROT-behovet av ventilation i befintliga byggnader. De utvecklar och säljer robusta, pålitliga och hållbara ventilationslösningar för renovering och byggprojekt.

EXHAUSTO : Dess ventilationslösningar används främst för komfort samt inomhusklimat. De bidrar till ett bra inomhusklimat i olika typer av byggnader såsom kontor, skolor, institutioner, butiker och produktionslokaler.

ZLT : Tillverkare av ventilations- och brandskyddsprodukter

 

 

Aldeskoncernens historia:

1925

Aldes grundas av Bernard Lacroix.

1967

Ny CEO, Bruno Lacroix, tar över koncernen.

1984

Öppnar dotterbolag i USA.

1997

Öppnar dotterbolag i Kina.

2003

Öppnar dotterbolag i Dubaï.

2011

Stanislas Lacroix tar över som ny CEO.

2016

Danska Exhausto förvärvas.

2022

Aerecokoncernen förvärvas.