Aereco slås ihop med Aldes Group  1. Hem
  2. Aereco
  3. Nyheter
  4. Aereco slås ihop med Aldes Group
Nyheter -
2023/05/04

Aldes-koncernen, en specialist på lösningar för ventilation och termisk komfort, tillkännager förvärvet av Aereco-gruppen som ett led i sin tillväxtstrategi vilken är del av koncernen strategiska plan för 2025.

Tack vare att de båda företagen kompletterar varandra tekniskt, industriellt och kommersiellt gör denna sammanslagning det möjligt för Gruppen att stärka sin position i Frankrike och fortsätta sin internationella utveckling inom ventilationssegmentet vid sidan av varumärket EXHAUSTO, samtidigt som man på bästa sätt utnyttjar kompetensen inom de båda grupperna.

Sammanslagningen av Aldes och Aerecos produktionskapacitet skapar många synergier: både operativa inom områden som teknik, produkter, laboratorieresurser, utveckling och industriell kompetens, samt kommersiella synergier, så som kompletterande erbjudanden och geografiska positioner i Nordeuropa, Kina, Nordamerika och Mellanöstern. 

Den nya alliansen möjliggör en omsättning på mer än 360 miljoner euro och kommer att ta en framträdande plats på den internationella marknaden.

Tack vare den sammanslagna expertisen från båda grupperna ger det även utökning av produktsortiment och geografisk expansion. 

Läs hela pressmeddelandet här

Presskontakt – Monet + Associés pour Aldes

Alice Perrin / +33 6 38 66 13 55

Diama Niasse / +33 6 75 35 79 73

[email protected] / +33 4 78 37 34 64