Två nya sensorer som kommunicerar i Modbus  1. Hem
  2. Aereco
  3. Nyheter
  4. Två nya sensorer som kommunicerar i Modbus
Nyheter -
2020/01/21
Kompatibla med applikationer för ventilation, larm, belysning m.m.

Aereco har utvecklat två nya sensorer som båda kommunicerar i Modbus, och som därför även kan användas i många andra sammanhang utöver Aerecos egna ventilationssystem.

 

Den första heter S-CO2/T-M och är två sensorer i en. Den mäter inte bara koldioxidnivån (CO2), som namnet indikerar, utan även rummets temperatur. Om sensorn är kopplad till ett ventilationssystem så kan den mäta rummets CO2-nivå, anpassa ventilationen, och därmed upprätthålla en bra inomhusluftkvalitet. Men ännu viktigare: sensorn kan kopplas till en applikation som larmar ifall CO2-halten når en kritisk nivå.

Upp till 15 enheter kan seriekopplas tack vare S-CO2/T-M:s nätverkskompabilitet, och vi har utrustat den med en mycket pålitlig och noggrann, självkalibrerande sensor baserad på NDIR-metodik.

 

Den andra heter S-PLT-M och har hela tre sensorer i en! Den mäter rörelse och närvaro, ljus (ljust eller mörkt), och temperatur. Det gör den extremt användbar för ventilationssystem, men också för andra applikationer som till exempel larm och övervakning, belysning, och uppvärmning, där de aktiveras beroende på om det är dag eller natt, ljust eller mörkt, personer i rummet eller inte, osv.

S-PLT-M är liten och nätt, enkel att installera, och har sensorer som är både pålitliga och underhållsfria. Även denna sensor kan seriekopplas upp till 15 enheter.